Gratis Google-synlighet? Dette er det enkleste du kan gjøre

Høres det fristende ut med gratis Google-synlighet for firmaet ditt? Dette er den enkleste metoden du kan bruke for å bli synlig helt gratis.

bruk google min bedrift for å få gratis synlighet på google

Det er ikke alt som koster penger. Og det er heller ikke alt som tar så brutalt mye tid. Ei heller når du skal gjøre en innsats for at bedriften din skal bli mer synlig på Google.

Før du blir altfor ivrig: skal du ha optimal synlighet på alt av det firmaet du jobber i tilbyr, er det både et grundig forarbeid og en kontinuerlig innsats som skal gjøres.

Men det aller enkleste du kan gjøre, og som du kan få både rask og god effekt av – spesielt hvis du tar imot kunder på en fysisk adresse, er å ta i bruk en tjeneste fra Google.

Og det beste av alt: tjenesten trenger ikke å koste deg en eneste krone.

Slik får du gratis Google-synlighet

Tjenesten vi snakker om, er Google Min Bedrift.

Google Min Bedrift, eller Google My Business, er en gratis oppføringstjeneste som alle firma kan bruke. Det er også mange bedrifter som har en Google Min Bedrift-oppføring uten at de er klar over det. Mer om det siste jeg nevnte skal du få ørlitegrann seinere.

Det som er så fint med denne tjenesten, er at hvis du har en oppføring på Google Min Bedrift, kan du enkelt få synlighet på Google når noen søker på firmanavnet ditt.

Og hvis du bruker tjenesten aktivt, kan du også få god synlighet når potensielle kunder søker etter produktene dine.

Har du et lite hotell i Ørsta kan du med andre ord få god synlighet når noen googler «overnatting i Ørsta», eller «hotell nær meg» når de kjører E39 i Volda ein sein sommerkveld og trenger et sted å overnatte før de kjører videre.

Hva får du i Google-oppføringen?

Gitt at du har en Google Min Bedrift-oppføring, eller har kontroll på oppføringen din, har du mange muligheter til å jobbe med synligheten din uten at du må betale i form av noe annet enn å bruke litt tid.


Les også: Hvordan bli synlig på Google


Dette er bare noe av det du kan bruke tjenesten til i tillegg til å legge til firmanavn og kontaktinformasjon:

  • Legge til informasjon om åpningstider
  • Publisere oversikt over produkter og tjenester som du tilbyr
  • Informere om tilbud
  • Legge ut info om arrangement du skal ha
  • Svare på Google-anmeldelser du har fått fra kundene dine

Du får også en kartoppføring på Google når du bruker Google Min Bedrift, noe som er spesielt nyttig når noen som oppholder seg i nærheten av firmaet ditt søker etter det du tilbyr.

Slik får du gratis-oppføringen

Det er flere måter du kan få gratis synlighet på gjennom en Google Min Bedrift-oppføring.

Det første du må gjøre, er å gjøre et Google-søk for å se om du har en oppføring fra før. Hvis du ikke finner en oppføring, går du inn på google.no/business for å registrere deg.

Hvis du har en oppføring fra før, men ikke har tilgang til å administrere oppføringen din, kan du be om å få eierskap til den. Deretter må du gjennom en liten bekreftelsesprosess (tar normalt ikke lange tiden).

Ikke betal useriøse aktører

Det du i alle fall ikke bør gjøre, er å betale firma som vil ha penger for at du skal unngå at bedriftsoppføringen din på Google blir stengt.

For det finnes faktisk norske aktører som ringer rundt til bedrifter og gir inntrykk av at du må betale for å ha en Google Min Bedrift-oppføring, og at de kan stenge den oppføringen de har hvis du ikke betaler.

Ja, det stemmer faktisk at de kan stenge oppføringen din hvis du ikke har kontroll på den fra før, men du må for all del ikke betale bare fordi du er redd for å miste synligheten.

Hvis du opplever aktører som er så useriøse som dette, kan du enkelt legge til oppføringen på nytt på egen hånd.

Bruk Google-oppføringen aktivt

Du spør deg kanskje hvorfor du skal ha både en nettside og en Google Min bedrift-oppføring? Er ikke det tilstrekkelig for å få god synlighet når noen søker etter tjenestene mine?

Joda. Selvfølgelig skal du ha egen nettside også. Men bruker du Google Min Bedrift aktivt kan du faktisk oppnå begge deler: bedre synlighet for nettstedet ditt, og ekstra synlighet i en egen bedriftsoppføring fra Google.

Men det forutsetter altså at du tar kontroll på oppføringen din, eventuelt oppretter en oppføring hvis du ikke har det, og ikke minst: det forutsetter at du bruker oppføringen aktivt.

Har du lyst på flere tips til hvordan du kan bli mer synlig på nett? Etter å ha skapt verdi for små og store bedrifter i mer enn 21 år, har vi lyst til å dele noen av erfaringene vi har høstet med deg. Vi har derfor lansert konseptet «Raus», der vi deler smarte tips og gode råd om hvordan bedriften du jobber i kan jobbe for å nå målene sine.

Se mer om RAUS og få gratis tips og råd om synlighet på nett

bruk google min bedrift for å få gratis synlighet på google