Lom spel-og dansarlag

Kan ei sølje brukes som inspirasjon til å lage en fin logo? Absolutt!

Logo for Lom spel- og dansarlag, laget av Haus Byrå

Referanse fra 2021

Lom spel- og dansarlag er en av landets ivrigste, og ikke minst dyktigste, tradisjonsbærere innen folkemusikk- og folkedans.

De har arrangert mange og store arrangement. Har fostret mange av Norges dyktigste spelemenn. Er nytenkende, men samtidig tro mot tradisjonen. Sosiale og inkluderende. Lekne, men dønn seriøse i alt de gjør. Og ikke minst: hele gjengen oser av danse- og spilleglede.

Det sier seg jo sjøl at en så aktiv og solid organisasjon fortjener god logo som funker like godt i sosiale medier som i store backdrops på kappleiker og festivaler.

Men hvordan lage en logo som gjenspeiler alt det fine Lom spel- og dansarlag står for? Designer og konseptutvikler Merete Dagsard tok utfordringen på strak designerarm.

Logo for Lom spel- og dansarlag, laget av Haus Byrå
Fargepalett og visuell profil for Lom spel- og dansarlag, laget av Haus Byrå

Merete tok med seg alle de gode verdiene fra Lom spel- og dansarlag inn i den kreative prosessen.

Ei bunadssølje og fargene i den lokale Grafferbunaden fra 1700-tallet ble brukt som viktige inspirasjonskilder. Det gode samspillet i et spelmannslag og dansen i en leikarring var også viktige elementer.

Resultatet ble en moderne logo med solid forankring i musikk, dans, og folkedrakttradisjonen i Gudbrandsdalen. En logo som fungerer like godt på både små og store flater, på trykk og i digitale kanaler.

Logo plassert på foto for Lom spel- og dansarlag, laget av Haus Byrå

Andre aktuelle artikler fra Haus: