Fjelleventyret

Fjelleventyret er et aktivitetsfirma og overnattings- og spisested i Skjåk som tilbyr rideturer, guida toppturer og jaktpakker. Haus har hjulpet Fjelleventyret med en sterk visuell identitet, emballasjedesign, nettside med integrert booking, utvikling av trykksaker, tekst og rådgivning.

Fjelleventyret-emballasjedesign3-hausbyra

Behov

Over flere år har vi sammen med Fjelleventyret utviklet den visuelle identiteten. Behovet startet med en logo, som etter hvert utviklet seg til redesign av logo og videreutvikling av en hel identitet. Og som videre har bygget seg opp til det det er i dag.

Sammen med Fjelleventyret har vi bygget stein på stein.

Løsningen: en tydeligere merkevare som snakker til målgruppen

Hvordan ble den visuelle identiteten til?

Fjelleventyret ville gjerne ha med en kløv til hest og et horn i logoen, dette fordi de bruker hesten daglig, og fordi de tilbyr seg å kløve ut reinsdyr for jegere som har skutt reinsdyr langt inne i fjellheimen.

Vi løste dette ved å kombinere nettopp gevir og kløv. Kombinasjonen gir et sterkt og gjenkjennbart logosymbol.

Logoen blir godt brukt av Fjelleventyret i alle sammenhenger. Det bygger merkevaren sterkere og sterkere for hver gang de bruker den. Logoen er frest ut i sengegavler, etiketter, brukt på bekledning, skilter og biler.

Fonter og farger skulle bære et jordnært, men samtidig eksklusivt preg. Fargene er nedtonet, men sterke og fonten i logoen eksklusiv, sterk og inviterende.

logo fjelleventyret

Fargepaletten er utviklet med hint fra gårdsdrift, dyr, fjell, hest og mat. Fargene forankres i produkter de utvikler og produkter de allerede har, slik som etiketter til forskjellige spekepølser, etikett til røkt fjellørret, farger på arbeidsklær, nettside, plakater, vinmeny osv.

Fargene inviterer til ro og harmoni med naturen og det naturen har å tilby, noe også hele opplevelsen hos Fjelleventyret gjør.

Fjelleventyret logo-visuellidentitet-hausbyra
fjelleventyret-brosjyredesign-hausbyra

Nettside med integrert booking og nettbutikk

Opp gjennom årene har vi utviklet og videreutviklet nettsiden i takt med utviklingen av Fjelleventyret. Integrering av vår egen bookingløsning kom som en naturlig overtakelse av andre bookingløsninger, da nye hotellrom stod klare i 2022.

«Vi liker godt at gjesten kommer frem til ønsket vare og informasjon ved minst mulig klikk, samt at vi opplever å presentere oss selv raskere for kunden og oppnår dette ved integrert booking»

Hanne Forreløkken, Fjelleventyret

Nettsiden er også tilrettelagt for nettbutikk med mulighet for kjøp av gårdens egenproduserte produkter. Haus har bygget skjema for booking av rideturer, og satt opp påmeldingsskjema for barncampen campUT.

For å gjøre kommunikasjonen med andre deler av verden enklere, er nettsiden satt opp med flere språk.

fjelleventyret-nettside1-hausbyra
fjelleventyret-nettside3-mobil-hausbyra

Emballasje på gavepakninger og annen mat

Haus ble utfordret av Fjelleventyret på hvordan emballasje til gavepakninger av spekepølser kunne bli. Fjelleventyret hadde tre pølser som kunne selges hver for seg, men også samlet, hvordan kunne dette løses på en smidig og stilig måte. Dette ble løst ved å designe trekantede pakker som kunne selges enkeltvis, men også kunne settes sammen og selges samlet.

Fjelleventyret-emballasjedesign3-hausbyra

Etter hvert som Fjelleventyret har utviklet produkter har emballasje og etiketter kommet til. Vi kan nevne: etikett til Einerøkt ørret, etiketter til gavepakninger og krukker samt gavelapper.

Fjelleventyret-emballasjedesign2-hausbyra
fjelleventyret-emballasje1-hausbyra
fjelleventyret-emballasje2-hausbyra

Resultat

Fjelleventyret er en bedrift som utvikler seg fra år til år. De startet med å tilby hesteridning på gården og overnatting på ei sæter. Nå har de bygget seg opp til å bli et gårdshotell som serverer nydelig mat i Spiseriet, og tilbyr forskjellige arrangementer for både barn, voksne og grupper.

Vi er så heldige å få følge Fjelleventyret på reisen, og utvikler identiteten etter hvert som bedriften utvikles. Langs veien er vi med som sparringspartner, tekstleverandør og tekstvasker, profilutvikling av identitet og nettside, samt annet grafisk arbeid som emballasjedesign for deres matprodukter, og mye attåt.

Tusen takk for samarbeidet, og vi gleder oss til fortsettelsen! Sjekk gjerne ut nettsiden til Fjelleventyret. Vi kan selv varmt anbefale både sengene, maten og en tur på hesteryggen.

Dette har vi hjulpet Fjelleventyret med

Plakater-mot-trevegg-fjelleventyret-2